Groene Markt Rijsterbos


De Groene Markt is grootser en feestelijker dan ooit met meer dan 70 kramen vol leuke en/of lekkere producten. Het thema is dit jaar ‘Exoten’ en dat zie je! Naast de exotische sfeer op de markt kunnen er een aantal exoten geproefd of in levende lijve bewonderd worden

Liever vertrouwd? Kom dan genieten van heerlijke biologische en fair-trade producten van een keur aan ambachtelijke bedrijven uit de omgeving. Proef biologische chocolade en taart, honing, geitenkaasjes, smoothies, soepen, thee en kruiden. Ontdek wat je allemaal met voedsel kunt doen tijdens de demonstraties wecken, eten uit het wild of de presentatie ‘koken met Lupine’ door de Powerpeul.

Er zijn kramen met veldboeketten, bollen en zaden, tips over moestuinieren, accessoires voor huis en tuin, de leukste cadeaus, sieraden, sokken, duurzame sportkleding, bamboe en fair trade speelgoed, gerecyclede en drijfhoutkunst, kleding, natuurlijke zeep, kaarsen en schoonheidsproducten, enz. en er is een boekenruilkraam en een kledingruilkraam. Welk boek of kledingstuk ruil jij?

Even bijkomen van alle indrukken? Dat kan op het ‘Foodplein’ met terras en een aantal foodtrucks om bij te watertanden! Exotische biologische hapjes van Hotel Jans, Molukse hapjes van Masawaja, TribalBite Soulfood, Bioburgers van de Gouden Boaiem, de Tostikip, IJsboerderij de Buterkamp én een kampvuur en live muziek door o.a. ons vrolijke trio de Martino’s.

Ook voor de kinderen is er volop vertier in het Kinderdorp! Boomklimmen en boogschieten bijvoorbeeld! Pompoen snijden, glibberen over het Oerrr blote voetenpad, een speurtocht doen, knutselen, poffertjes eten, broodjes bakken boven een kampvuur, een rondje in de Dierenomdom, schommelen tot je tenen de takken raken in de Big Swing en nog veel meer! En … Jacob Plooij is weer present met de workshops ‘Muziekinstrumenten maken van afval’. ‘Hoe krijg je de kinderen ooit weer mee naar huis’?

Week van de duurzaamheid

Net als voorgaande jaren is de Gaasterlandse Natuurweek, dankzij financiële steun van de gemeente De Fryske Marren, ook weer de week van de duurzaamheid. De Groene markt is dan ook dé gelegenheid om je op de hoogte te stellen van de mogelijkheden om milieubewuster te leven … en om geld te besparen.

De Natuurbeschermingsorganisaties Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en It Fryske Gea laten er zien wat ze doen om de natuur in de regio in stand te houden en duurzaam te beheren en ook Bezoekerscentrum Mar en Klif, Stichting Gaasterlân Natuerlân en het IVN Súdwesthoeke presenteren zich hier.

De Groene Markt is genieten van leuke en informatieve activiteiten, een gezellige sfeer, live muziek en lekker eten in de prachtige ambiance van het Rijsterbos!

Entree is gratis, evenals de deelname aan een groot aantal kinderactiviteiten!

Op de Groene Markt is geen pinautomaat.